Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iată cum va avea loc demiterea lui Anatol Șalaru

© Sputnik / Мирослав РотарьШалару
Шалару - Sputnik Moldova
Abonare
Există o procedură specială în baza căreia va fi demis din funcție ministrul liberal al Apărării Anatol Șalaru.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Potrivit legislației în vigoare, demiterea ministrului Apărării, Anatol Șalaru, va avea loc în baza decretului președintelui Republicii Moldova.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, i-a cerut președintelui Nicolae Timofti demiterea ministrului liberal al Apărării, Anatol Șalaru. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de surse apropiate de PL.

Анатолий Шалару - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mihai Ghimpu i-a cerut președintelui țării demiterea lui Anatol Șalaru

”Întrevederea dintre Mihai Ghimpu și Nicolae Timofti a avut loc marți, 22 noiembrie, la sediul Președinției de pe str. Nicolae Iorga. Întâlnirea a fost solicitată de liderul PL. Scopul discuției a fost unul – solicitarea de demitere a ministrului Apărării, Anatol Șalaru”, a declarat sursa.

Potrivit Legii cu privire la Guvern, cererile de demisie a unor membri ai Guvernului se prezintă Prim-ministrului şi se aduc la cunoştinţa Preşedintelui Republicii Moldova.

Astfel, în cazul în care Timofti va da curs solicitării lui Mihai Ghimpu, el va trebuie să se adreseze premierului Pavel Filip ca să vină cu acest demers către șeful statului, care îl va destitui pe Anatol Șalaru în baza unui decret prezidențial.

Anatol Șalaru a fost numit în funcția de ministru al Apărării la 30 iulie 2015.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0