Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu i-a cerut președintelui țării demiterea lui Anatol Șalaru

© Sputnik / Мирослав РотарьАнатолий Шалару
Анатолий Шалару - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul liberalilor a avut o întrevedere secretă cu președintele țării în cadrul căreia i-a cerut să-l demită pe Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, i-a cerut președintelui Nicolae Timofti demiterea ministrului liberal al Apărării, Anatol Șalaru. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de surse apropiate de PL.

”Întrevederea dintre Mihai Ghimpu și Nicolae Timofti a avut loc marți, 22 noiembrie, la sediul Președinției din pe strada Nicolae Iorga. Întâlnirea a fost solicitată de liderul PL. Scopul discuției a fost unul – solicitarea de demitere a ministrului Apărării, Anatol Șalaru”, a declarat sursa.

Potrivit informațiilor pe care le deține Sputnik Moldova, răspunsul lui Timofti dat liderului PL a fost unul evaziv. Președintele a ezitat să dea un răspuns ferm la solicitarea lui Mihai Ghimpu.

Motivul cert care a stat la baza cererii liderului PL Mihai Ghimpu către președintele țării nu este cunoscut. Ceea ce este deja vizibil de o perioadă bună de timp este faptul că relațiile dintre liderul PL Mihai Ghimpu și vicepreședintele PL Anatol Șalaru s-au răcit simțitor.

Гимпу Шалару Ghimpu Salaru - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Șalaru s-ar fi certat cu Ghimpu din cauza Alinei Zotea

Șalaru nu a fost văzut, la fel ca alți deputați și miniștri PL, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale alături de Mihai Ghimpu. De asemenea, dacă la ziua de naștere a lui Ghimpu care a fost sărbătorită cu mare fast într-un local de lux din capitală au fost aproape toți miniștrii și deputații PL, dar și alți membri activi au formațiunii, atunci Anatol Șalaru a lipsit.

Relațiile dintre Ghimpu și Șalaru s-au schimbat brusc la începutul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Unele surse spun că Anatol Șalaru s-ar fi supărat rău că nu a fost înaintat în calitate de candidat PL la funcția supremă în stat. O altă versiune vehiculată în presă este că Anatol Șalaru se pregătește să creeze alături de fostul președinte român Traian Băsescu un nou partid în Moldova, care să fure ideea PL cu privire la unirea Moldovei cu România.

Mihai Ghimpu și Anatol Șalaru evită, deocamdată, să vorbească deschis despre relațiile dintre ei. Ambii au decis să nu facă pentru moment declarații în public despre acest subiect.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0