Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Regiunea transnistreană ar putea să obțină în curând statut special

© Sputnik / Мирослав РотарьТирасполь
Тирасполь - Sputnik Moldova
Abonare
Platforma parlamentară pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova va începe, deja la următoparea sa ședință, discuțiile cu privire la o strategie de conferire a unui statut special raioanelor din stânga Nistrului.

CHIȘINĂU, 26 iul — Sputnik. La viitoarea ședință a platformei parlamentare pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova vor demara discuțiile cu privire la planul de conferire a unui statut special regiunii transnistrene a Republicii Moldova, a declarat luni pentru jurnaliști spicherul moldovean Andrian Candu.

"La viitoarea ședință vom discuta concepția strategiei ce ține de conferirea unui statut special regiunii transnistrene și un viitor plan de acțiuni — foaia de parcurs. Așteptăm ca în viitoarea jumătate de an să avem mai mult de lucru în cadrul platformei parlamentare și să susținem Guvernul în ceea ce privește reglementarea conflictului transnistrean", a declarat Candu.

Președintele Parlamentului a anunțat încă în februarie 2016, la întâlnirea cu reprezentanții OSCE, că în viitorul apropiat ar putea începe discuția privind conferirea unui statut special Transnistriei.

La începutul lui iunie, după o pauză de doi ani, au fost reluate negocierile în formatul "5+2„ privind reglementarea transnistreană. La ele participă autoritățile de la Chișinău și Tiraspol în calitate de părți ale conflictului, Rusia, Ucraina și OSCE în calitate de mediatori, Uniunea Europeană și SUA în calitate de observatori.

Fluxul de știri
0