Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă acțiune CNA: sunt reținuți șefi și funcționari publici

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii CNA și procurorii anticorupție desfășoară o acțiune de amploare în cadrul unui dosar de trucare a licitațiilor de asigurare cu produse alimentare a școlilor și grădinițelor.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție desfășoară mai multe percheziții la adresele unor instituții publice, precum și la domiciliile unor funcționari din domeniul educației și la agenți economici, a declarat pentru Sputnik Angela Starinschi, purtător de cuvânt al CNA.

CNA - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Foști ministri, deputat și un șef de Poliție, reținuți de CNA

”Acestea au loc în cadrul unei cauze penale. Este vorba despre aranjarea unor licitații ce țin de asigurarea cu produse alimentare a școlilor și grădinițelor din capitală”, a declarat Starinschi.

Anchetatorii au constatat nu doar trucarea procesului de achiziții publice, dar și livrarea de produse alterate în instituțiile de învățământ.

”Zece persoane au fost deja reținute și urmează să fie aduse la sediul CNA pentru audieri. Acțiunea continuă, iar cu mai multe detalii vom reveni in cadrul unui briefing, după finalizarea tuturor perchezițiilor”, a precizat Angela Starinschi.

Purtătorul de cuvânt al CNA a precizat că este vorba despre șefi și alți funcționari de direcții municipale educație și agenți economici.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0