Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ușakov: Rusia speră să amelioreze relațiile cu Moldova

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПомощник президента РФ Юрий Ушаков
Помощник президента РФ Юрий Ушаков - Sputnik Moldova
Abonare
Iuri Ușakov, consilierul președintelui Rusiei, a menționat că Kremlinul așteaptă „să apară posibilități pentru relații mai constructive” între țări.

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. Rusia speră să stabilească relații mai constructive cu Moldova și Bulgaria după alegerile prezidențiale care au avut loc în aceste țări, a declarat Iuri Ușakov, consilierul președintelui FR, citat de RIA Novosti.

„Evident, așteptăm să apară unele posibilități pentru relații mai constructive", a spus Ușakov.

Московский Кремль - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin l-a felicitat pe Igor Dodon

Alegerile prezidențiale din Moldova au fost câștigate de liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon. La 14 noiembrie, liderul rus Vladimir Putin a menționat că este dispus la un dialog constructiv și o conlucrare eficientă în vederea dezvoltării relațiilor moldo-ruse în conformitate cu prevederile Acordului de prietenie și colaborare.

În Bulgaria a fost ales în funcția de șef al statului generalul Rumen Radev, înaintat de comitetul de inițiativă condus de Partidul Socialiștilor din Bulgaria. În telegrama sa de felicitare, Putin și-a exprimat încrederea că vor reuși să impulsioneze împreună dialogul politic și să extindă colaborarea.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui FR, a declarat anterior în fața jurnaliștilor că Kremlinul respectă alegerea făcută de poporul Moldovei și cel al Bulgariei și îi felicită pe candidații care au câștigat alegerile prezidențiale în aceste țări. Totodată, Rusia este impresionată de declarațiile candidaților învingători, care denotă disponibilitatea acestora de a contribui la normalizarea relațiilor cu alte țări.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0