Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul moldovean de Externe i-a răspuns ex-candidatului Maia Sandu

© Sputnik / Мирослав РотарьАндрей Галбур
Андрей Галбур - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, a subliniat că declarațiile Maiei Sandu în care este vizată instituția pe care o conduce au caracter politic.

CHIȘINĂU, 23 noiembrie — Sputnik. Șeful diplomației de la Chișinău a declarat că nu va comenta acuzațiile formulate de Maia Sandu la adresa MAEIE.

„Ministerul regretă situația creată. Dar vreau să vă asigur că instituția noastră a făcut tot ce a fost posibil în limitele cadrului legal în vigoare. Decizia privind numărul și amplasarea secțiilor de votare a fost luată de Guvern", a subliniat Andrei Galbur.

Protest PMAN - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu nu li se alătură protestatarilor

El a mai precizat că problemele apărute în ziua alegerilor nu sunt legate de activitatea unui sau altui demnitar, iar in legislație nu există prevederi ce ar reglementa situația care a apărut în turul doi de scrutin, când la unele secții de votare s-au prezentat de două ori mai mulți alegători decât au fost tipărite buletine de vot. Ministrul a subliniat că numărul de buletine de vot la o secție de votare nu poate fi mai mare decât cel prevăzut de Codul electoral.

Totodată, Galbur a menționat că ceea ce s-a întâmplat pe data de 13 noiembrie curent, adică în timpul turului doi al alegerilor prezidențiale, nu va rămâne în afara atenției autorităților. La acest aspect s-au referit, de asemenea, primul ministru și președintele CEC.

Liderul PAS, Maia Sandu, care a pierdut duelul cu liderul socialiștilor Igor Dodon, în turul doi al scrutinului prezidențial din 13 noiembrie, a cerut anularea rezultatelor acestor alegeri. Totodată, ea a declarat că a depus plângeri penale împotriva președintelui CEC și ministrului Afacerior Externe și Integrării Europene din Republica Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0