Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu nu li se alătură protestatarilor

© Sputnik / Miroslav RotariProtest PMAN
Protest PMAN - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PAS Maia Sandu a declarat că echipa sa examinează toate cazurile de încălcarea a normelor electorale și va prezenta aceste date la Curtea Constituțională.

CHIȘINĂU, 14 noiembrie — Sputnik. Fiind întrebată de jurnaliști dacă se va alătura protestelor inițiate de unele grupări unioniste, care contestă rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu a evitat să răspundă tranșant.

Ea a sugerat că la etapa actuală echipa pe care o conduce este prea ocupată de contabilizarea încălcărilor și abuzurilor ce au fost comise în perioada electorală.

„Cetățenii au dreptul să-și exprime punctul de vedere despre felul în care instituțiile statului au organizat alegerile. Autoritățile ar trebui să ia act și să se întâmple niște demisii", a declarat Sandu în cadrul unui briefing.

Флаг Румынии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Susținătorii Maiei Sandu cer revizuirea rezultatelor alegerilor

Aceasta a promis că PAS va documenta toate încălcările, iar mai apoi va fi luată o decizie privind acțiunile de mai departe.

Totodată, ea a precizat că PAS are o revendicare clară față de CEC și Guvern.

„Cerem demisia președintelui CEC Alina Rusu și a ministrului Afacerilor Externe Andrei Galbur, pentru faptul că au încălcat drepturile cetățenilor Republicii Moldova din diaspora de a-și exercita dreptul la vot", a declarat Sandu.

Dânsa a răspuns și la invitația lui Igor Dodon la dialog, declarând că nu are despre ce să discute cu președintele nou ales, care, în opinia ei, ar avea alte priorități pe agendă.

Sandu a evitat să spună franc dacă recunoaște sau nu rezultatul alegerilor de duminică, subliniind că PAS va depune la Curtea Constituțională probele privind fraudele comise în procesul electoral, iar autoritatea de jurisdicție constituțională va lua o decizie privind validarea scrutinului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0