Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Autoritățile pun la cale majorarea vârstei de pensionare începând cu anul 2019

© Sputnik / Evghenii PANASENCOПенсионер pensionar bătrâni bătrân
Пенсионер pensionar bătrâni bătrân - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Ministerului rus al Muncii discută despre posibilitatea majorării vârstei de pensionare începând cu anul 2019. Astfel, ei speră să reducă sarcina care apasă asupra bugetului federal.

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. Autoritățile din Rusia discută despre posibilitatea majorării vârstei de pensionare începând cu anul 2019, pentru bărbați cu trei luni pe an, până la atingerea vârstei de 65 de ani, iar pentru femei cu câte 6 luni anual, până la atingerea vârstei de 60 de ani, a declarat șeful Fondului de Pensii, Anton Drozdov, citat de RIA Novosti.

Totodată, este examinată posibilitatea de a majora vârsta pentru acordarea pensiilor sociale, pentru bărbați cu șase luni anual, până la atingerea vârstei de 70 de ani și pentru femei cu șase luni anual, până la atingerea vârstei de 68 de ani.

Пенсионер - Sputnik Moldova
Societate
Decizie radicală: Guvernul va tăia din pensii

În plus, autoritățile propun majorarea stagiului de cotizare necesar pentru obținerea dreptului de pensionare anticipată pentru bugetari. Datorită acestor măsuri, se preconizează ca până în anul 2030 sarcina asupra bugetului federal să se reducă cu 638 de miliarde de ruble (de la 2,5% din PIB la 1,4%).

La moment, bărbații din Rusia se pensionează la vârsta de 60 de ani, iar femeile — la 55. În luna octombrie, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Maxim Topilin, a declarat că nu a fost luată nici o decizie în privința majorării vârstei de pensionare, ”dar mai devreme sau mai târziu vom fi nevoiți să ne ocupăm de acest lucru”.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0