Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dispensă de la Papa pentru femeile care fac avort

© REUTERS / Stefano RellandiniПапа Римский Франциск. Архивное фото
Папа Римский Франциск. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Avortul este un ”grav păcat”, consideră Suveranul Pontif. În același timp, Papa Francisc a luat o decizie istorică pentru Biserica Catolică prin care a permis tuturor preoților să ierte femeile care au făcut avort.

CHIȘINĂU, 22 nov — Sputnik. Papa Francisc a anunțat luni într-o scrisoare deschisă că va permite preoților catolici să ierte păcatul avortului, transmite cnn.com.

Посещение патриархом Кириллом родильного дома в Москве - Sputnik Moldova
Patriarhul Kiril cere interzicerea avorturilor în Rusia

O dispensă acordată de către Papa anul trecut cu ocazia Anului Milostivirii, termenul căreia expirase Duminică, a fost transformată într-una permanentă. Astfel, în afară de episcopii și duhovnicii cu statut special, cum era până acum, a permis tuturor preoților catolici să ierte păcatul avortului.

Totodată, Papa a explicat că întreruperea de sarcină rămâne a fi un păcat grav, dar ușa Bisericii rămâne deschisă pentru toți cei care se căiesc sincer.

"Aș vrea să reafirm că avortul este un grav păcat, deoarece pune capăt unei vieți nevinovate. Totodată, țin să precizez că nu este niciun păcat pe care mila Domnului să nu-l poată ierta atunci când întâlnește o inimă care se pocăiește și caută să se împace cu Dumnezeu" se arată în scrisoarea papei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0