Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acești tineri și-au suflecat mâinile și s-au pus pe treabă

© Facebook / Fondul pentru Tineri IaloveniFondul pentru Tineri Ialoveni
Fondul pentru Tineri Ialoveni - Sputnik Moldova
Abonare
După ani buni în care erau nevoiți să care scaune de acasă pentru a atrage cât mai mulți suporteri la meciurile de fotbal, un grup de tineri și-a luat inima în dinți, au scris un proiect pentru a obține finanțare, au bătut la ușa primarului și iată că le-a reușit. La următorul meci, fanii echipei de fotbal vor sta pe bănci nou nouțe.

CHIȘINĂU, 22 noiembrie — Sputnik, Cristina Danuța. Sunt încă niște copii, dar au dovedit că pot soluționa problemele comunității. Grupul de inițiativa al tinerilor din comuna Țipala, raionul Ialoveni, numit sugestiv "Coloritul", a montat 15 bănci pe stadionul satului. Banii pentru realizarea proiectului intitulat "Un sat frumos — un viitor prosper" i-au obținut de la Fondul pentru Tineri Ialoveni. Nu e vorba de o sumă mare, cinci mii de lei, bani din care au cumpărat materiale, iar primăria s-a angajat să suporte cheltuielile pentru confecționarea băncilor. Apoi le-au montat singuri și nu au cerut ca cineva să le plătească pentru munca depusă.

tricolor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Stații de așteptare inedite la Ialoveni

Liderul grupului de inițiativă, Marius Popa, a ținut să le mulțumească tuturor celor implicați în această activitate: "Le mulțumim consătenilor care ne-au susținut atât material, cât și moral. Le mulțumim pentru încurajare, apreciere și bunăvoință."

Tinerii din Tipala, o localitate situată la doar 35 km de Chișinău, au învățat demult că nimeni nu vine să-ți facă curat în propria ogradă, iar viitorul este chiar în mâinile lor.

În ultimii șase ani, tinerii din această localitate au obținut doar din partea Fondului pentru Tineri Ialoveni peste 26 de mii de lei, bani din care au fost finanțate șapte proiecte. Pare a fi o sumă mică, însă la ea s-a mai adăugat și contribuția autorităților locale și a donatorilor.

Astfel, cu pași mici, putem face Moldova mai bună.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0