Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Erdogan: de ce Turcia nu ar deveni membru OSC

© Sputnik / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ Владимир Путин (справа) и президент Турции Реджеп Эрдоган
Президент РФ Владимир Путин (справа) и президент Турции Реджеп Эрдоган - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Întorcându-se din vizita sa în Uzbekistan, Tayyip Erdogan a făcut o declarație senzațională, sugerând că în condițiile extinderii Brexit-ului asupra altor țări ale UE, Turcia ia în calcul posibilitatea aderării țării sale la Organizația pentru Cooperare de la Shanghai în calitate de variantă ce oferă mai multă libertate de acțiune.

CHIȘINĂU, 21 nov — Sputnik. Președintele Turciei Tayyip Erdogan a declarat că aderarea la UE nu este singura variantă posibilă pentru Turcia, iar Ankara discută cu președinții FR și Kazahstanului, Vladimir Putin și Nursultan Nazarbaev, chestiunea privind aderarea la Organizația pentru Cooperare de la Shanghai (OSC), transmite RIA Novosti.

Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Moldova
Putin și Erdogan au discutat despre gazoductul ”Turkish Stream”

"Brexitul se poate extinde, astfel de opinii se fac auzite din Franța și Italia. În aceste condiții, Turcia trebuie să fie relaxată. Să nu se afirme că UE nu are alternativă. De ce Turcia nu ar adera la OSC. Am vorbit cu Putin și Nazarbaev. Participarea Turciei la OSC ne-ar asigura mai multă libertate de acțiune în acest context", a declarat Erdogan în fața unui grup de jurnaliști turci aflați la bordul avionului, la întorcea în Turcia după vizita în Uzbekistan.

Liderul turc a mai subliniat că procesul de normalizare a relațiilor cu Rusia se desfășoară cu succes.

"Relațiile cu Rusia sunt bune. Nu se fac dintr-o dată. La 5-6 decembrie, premierul nostru va efectua o vizită în Rusia, iar în primul trimestru al lui 2017 va avea loc Consiliul ruso-turc de colaborare la nivel înalt. Vizitele la nivel înalt continuă", a mai adăugat Erdogan.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0