Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri în Găgăuzia. CEC anunță rata participării la vot

Abonare
Duminică locuitorii din Unitatea Teritorial-Administrativă Găgăuzia își aleg deputații în Adunarea Populară. CEC a anunțat care era prezența la vot la orele 12:00.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Peste 120 de mii de alegători din UTA Găgăuzia vor vota astăzi pentru deputații din Adunarea Populară de la Comrat, informează gagauzinfo.md.

Potrivit președintelui CEC din Găgăuzia, Ivan Comur, până la orele 12:00, prezența la vot a depășit 18 la sută din numărul total de alegători.

“Rata de participare este de aprooximativ 22 de mii de voturi. Aproape 700 de alegători au votat pe liste suplimentare. În puncte procentuale, rata de participare constituie 18,4 la sută”, a declarat Comur.

Gagauzia - Sputnik Moldova
Guvernul are un plan pentru Găgăuzia

În raionul Comrat la urnele de vot au ieșit peste 10 mii de alegători, dintre care 302 au votat pe liste suplimentare. Prezența aici a fost de 18,2 la sută. Peste 8 mii 488 de alegători și 344 pe liste suplimentare au votat în raionul Ceadâr-Lunga pentru candidații la funcția de deputat în APG. Aici, rata de participare la amiază era de 19 la sută. Iar în raionul Vulcănești au votat puțin peste 17 la sută. Aici la urnele de vot au ieșit 3 mii 673 de alegători.

Localitatea în care se atestă cea mai înaltă prezență la vot este Ferapontievca unde au votat deja peste 34 la sută dinte alegători. Totodată, cei mai pasivi sunt alegătorii din satele Gaidar cu 16 la sută și în orașele Vulcănești (15,2%) și Comrat cu 14,8 la sută.

Potrivit reprezentanților CEC, contestații din partea concurenților nu au fost înregistrate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0