Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinul anti-HIV, aproape de realizare

© Sputnik / Dmitry VinogradovЭкспресс-тестирование крови на наличие ВИЧ
Экспресс-тестирование крови на наличие ВИЧ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oamenii de ştiinţă de la US National Institutes of Health (NIH) au descoperit un anticorp produs de sistemul imun al unui pacient infectat cu virusul HIV. Anticorpul N6 este de 10 ori mai puternic decât VRC01.

CHIȘINĂU, 18 nov — Sputnik.  Oamenii de știință sunt foarte aproape de realizarea primului vaccin anti-HIV care ar putea neutraliza 98% din tulpinile HIV, transmite Sputniknews.ro.

Până acum identificarea unui anticorp a fost foarte dificilă din cauza abilităţii ridicate a virusului HIV de a răspunde la atacul sistemului imun.

Roman Botnari - Sputnik Moldova
Atenție: te poți infecta cu HIV la stomatolog sau la salonul de înfrumusețare

Cercetătorii de la US National Institutes of Health (NIH) au constatat că anticorpul N6 a fost în măsură să-şi mențină capacitatea de recunoaştere a virusul HIV, chiar dacă virusul s-a metamorfozat. Anticorpul N6 a fost descoperit în reacţia sistemului imun al unui pacient infectat cu HIV.

"Descoperirea și caracterizarea acestui anticorp cu amploare excepțională şi putere împotriva HIV oferă un avantaj important în dezvoltarea strategiilor de prevenire și tratament a infecției cu HIV", a declarat Anthony S. Fauci de la Institutul National de alergie şi Boli Infecţioase din SUA.

N6 este de până la 10 de ori mai puternic decât VRC01, anticorpul din aceeași clasă ca și N6, dar care a progresat doar până la faza a doua. N6 a fost expus la 181 de tulpini diferite de HIV şi a reușit să distrugă 98% dintre ele, inclusiv 16 din 20 de tulpini rezistente la alți anticorpi din aceeași clasă.

Comunitatea ştiinţifică a anunţat că este mai aproape ca niciodată de realizarea primului vaccin anti-HIV.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0