Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Atenție: te poți infecta cu HIV la stomatolog sau la salonul de înfrumusețare

© Photo : Из личного архива Романа БотнаряRoman Botnari
Roman Botnari - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă nu ești atent când mergi la salonul de înfrumusețare sau la stomatolog, iar reprezentanții acestor instituții nu respectă toate normele sanitare, există riscul să te infectezi cu HIV sau cu hepatita C, asta dacă instrumentele nu sunt sterilizate corespunzător.
Atenție! Te poți infecta cu HIV la stomatolog sau la salonul de înfrumusețare

Există un risc de 2 la sută ca atunci când mergi la stomatolog sau la salonul de înfrumusețare să fii infectat cu HIV. Totodată posibilitatea de a te alegi cu o hepatită C e mult mai mare, în special când mergi să-ți faci manichiura sau să te tunzi la frizerie. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu realizat în studioul Sputnik Moldova de către specialistul în domeniul HIV/SIDA Roman Botnari.

Oficial, în Republica Moldova sunt înregistrați peste 10 mii de oameni infectați cu virusul HIV/SIDA. Cifra reală însă este de două ori mai mare, întrucât mulți dintre ei nu știu că sunt purtători ai acestei maladii.

Virusul HIV se transmite pe trei căi: prin sânge, prin contact sexual neprotejat, de la mamă la făt în timpul sarcinii sau în timpul alăptării la sân.

Potrivit lui Roman Botnari, de obicei, oamenii se adresează tardiv la medic.

Autor: Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0