Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ofițerii CIA și FBI se retrag din Urcaina cu destinația București

© AFP 2024 / SAUL LOEBЗдание ЦРУ в Вирджинии
Здание ЦРУ в Вирджинии - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii de spionaj americani părăsesc de urgență Kievul, lăsând în urmă birourile din clădirile Procuraturii Generale și Serviciul de Securitate al Ucrainei. Dezvăluirile au fost făcute de către fostul deputat ucrainean Igor Markov, în cadrul unei emisiuni televizate.

CHIȘINĂU, 18 nov —Sputnik. Știrea privind retragerea ofițerilor americani a fost făcută publică în cadrul unei emisiuni televizate de fostul deputat Igor Markov. În opinia acestuia, rechemarea angajaților FBI și CIA este un semn că Statele Unite părăsesc Ucraina, scrie transmite Sputniknews.ro cu referire la stalkerzone.org.

Flames from an explosion light up the Belgrade skyline near a power station after NATO cruise missiles and warplanes attacked Yugoslavia late Wednesday, March 24, 1999 - Sputnik Moldova
Declarație: Ucraina nu ar trebui să mai viseze la NATO

"În urmă cu o săptămână, reprezentanții FBI, care aveau sediul în clădirea Procuraturii Generale, și ai CIA, care aveau birourile în clădirea Serviciului de Securitate al Ucrainei, au fost transferați către România și Republica Cehă. Pentru ofițerii de securitate este un semnal clar că Statele Unite se retrag din Ucraina. Rămân doar analiștii, în timp ce toți ofițerii de investigații pleacă", a spus fostul deputat.

De notat faptul că partea ucraineană a negat prezența pe teritoriul țării a CIA și FBI, iar arborarea steagului Statelor Unite alături de cel al Ucrainei, la intrarea în sediul SBI din Kiev, a fost explicată oficială prin faptul că acest lucru a fost prilejuit de sosirea Șefului Departamentului de Stat al USA.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0