Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Ucraina nu ar trebui să mai viseze la NATO

© AP Photo / Dimitri MessinisFlames from an explosion light up the Belgrade skyline near a power station after NATO cruise missiles and warplanes attacked Yugoslavia late Wednesday, March 24, 1999
Flames from an explosion light up the Belgrade skyline near a power station after NATO cruise missiles and warplanes attacked Yugoslavia late Wednesday, March 24, 1999 - Sputnik Moldova
Abonare
"Ucraina nu trebuie să se mai discute despre dobândirea calității de membru cu drepturi depline al UE", a subliniat Aleksander Kwasniewski.

CHIȘINĂU, 4 iulie — Sputnik. Ucraina nu mai trebuie să viseze la NATO, a declarat fostul președinte polonez Aleksander Kwasniewski pentru publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Ucraina trebuie să renunțe la visul de a devenit membru NATO. În același timp, nu trebuie să se mai discute despre dobândirea calității de membru cu drepturi depline al UE", a subliniat fostul șef al statului polonez.

Totodată, Kwasniewski nu are nimic împotriva dorinței Kievului de a deveni membru al Alianței Nord-Atlantice într-un viitor îndepărtat.

"Cu toate acestea, prezența permanentă a trupelor NATO în această regiune nu este planificată, pentru că acest lucru ar contravine înțelegerilor încheiate în 1997 între NATO și UE", a conchis fost președinte al Poloniei.

Fluxul de știri
0