Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prima întâlnire Lavrov - Kerry după alegerile din SUA

© REUTERS / Kevin LamarqueU.S. Secretary of State John Kerry and Russian Foreign Minister Sergei Lavrov confer at the conclusion of their press conference about their meeting on Syria in Geneva, Switzerland September 9, 2016. The ceasefire that Moscow and Washington eventually agreed to was disrupted after being in force for just over a week.
U.S. Secretary of State John Kerry and Russian Foreign Minister Sergei Lavrov confer at the conclusion of their press conference about their meeting on Syria in Geneva, Switzerland September 9, 2016. The ceasefire that Moscow and Washington eventually agreed to was disrupted after being in force for just over a week. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, și secretarul de stat al SUA, John Kerry, s-au întâlnit în noaptea de joi spre vineri la Lima, statul Peru, în marja summitului APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation).

CHIȘINĂU, 18 nov — Sputnik. Ministrul rus de externe a sugerat că pot exista unele progrese în discuțiile SUA-Rusia privind situaţia din Siria, dar procesul de diferențiere clară a teroriștilor de opoziția siriană rămâne imposibil de realizat, scrie Sputnik International.

Serghei Lavrov a calificat întâlnirea drept "productivă", în timp ce John Kerry a descris-o ca fiind "constructivă". Moscova este consternată că Washingtonul pare să susţină Frontul Al-Nusra, în ciuda faptului că Organizația Națiunilor Unite (ONU) a stabilit că este o grupare teroristă.

Donald Trump (File) - Sputnik Moldova
Trump are un plan de luptă împotriva terorismului

"Contactele aduc unele rezultate, dar totul depinde de aceeași chestiune, motivul pentru care americanii nu au îndeplinit acordurile bilaterale, adică diferențierea între așa-numita opoziție moderată și Jabhat al-Nusra. Dar, cu toate acestea, vom încerca să găsim o cale de ieșire din această situație. Cred că John Kerry este sincer interesat de acest lucru", a declarat Lavrov.

Discuţia dintre Serghei Lavrov şi John Kerry a avut loc la Lima, în Peru, cu ocazia Summitului de Cooperare Economică Asia — Pacific.

Așa cum Obama se pregătește să plece de la Casa Albă, Serghei Lavrov speră că bunul simț va prevala la Washington, și a afirmat că, în calitate de președinte ales, Donald Trump va avea responsabilitatea reabilitării relațiilor dintre Rusia și SUA.

Joi, președintele SUA, Barack Obama, a declarat că spera ca Trump să nu fie de acord cu Rusia în probleme ce încalcă normele internaţionale pe termen lung.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0