Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump are un plan de luptă împotriva terorismului

© AP Photo / Jae C. HongDonald Trump (File)
Donald Trump (File) - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, ar putea reanima planurile lui Barack Obama cu privire la desfășurarea atacurilor aeriene împotriva terorismului din Siria în comun cu Federaţia Rusă.

CHIȘINĂU, 17 nov — Sputnik. Cooperarea între Moscova și Washington ar putea să se concentreze, pe termen scurt, asupra luptei cu terorismul, relatează The Washington Times citând surse militare și diplomatice, informează Sputnik International.

Russian President Vladimir Putin listens to a question during his annual televised phone-in with the nation in central Moscow on April 16, 2015. - Sputnik Moldova
Putin l-a felicitat pe Trump

Potrivit ziarului, un plan pus la cale în septembrie privind crearea la Geneva a Centrului Comun de Integrare, cuprinzând oficiali militari americani şi ruşi, ar putea fi prezentat administraţiei Trump.

Luni, Putin și Trump au avut prima conversație telefonică în cadrul căreia au discutat despre relațiile ruso-americane, lupta împotriva terorismului, dar și despre situația din Siria. De asemenea, ei au subliniat necesitatea îmbunătățirii relațiilor bilaterale.

Pe 9 septembrie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și secretarul de stat John Kerry, au prezentat un plan de pace privinţa conflictului din Siria. Acordul de încetare a focului a fost ulterior încălcată şi a dus la lupte crâncene între forţele guvernului sirian și militanții din Alep.

Guvernul sirian a denunțat încălcarea acordului de încetare a focului, în timp ce Rusia a declarat că Statele Unite nu și-au îndeplinit obligația de separare a grupurilor teroriste de opoziția moderată.

Pe 8 noiembrie, Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA, cu 290 de voturi electorale, în timp ce adversarul său, Hillary Clinton, a primit 228 de voturi electorale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0