Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fenomen inexplicabil care împiedică lucrările arheologilor de la Sfântul Mormânt

© AFP 2022 / THOMAS COEXBiserica Sfântului Mormânt
Biserica Sfântului Mormânt - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lucrările cercetătorilor de la Sfântul Mormânt sunt împiedicate de unde electromagnetice de proveniență inexplicabilă.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. În timpul lucrărilor de cercetare a locului îngropării Mântuitorului Hristos, cercetătorii s-au ciocnit de un fenomen inexplicabil. Niște unde electromagnetice au deconectat dispozitivele de măsurare ale cercetătorilor, transmite Interfax-Religie.

Arheologii precizează că din Sfântul Mormânt vine o ”bună mireasmă”.

Cuvuclia Mormântului Mântuitorului din catedrala Învierii de la Ierusalim - Sputnik Moldova
Societate
Arheologii au anunțat că mormântul lui Hristos s-a păstrat intact

În luna octombrie 2016, pentru prima dată în istorie, un grup de cercetători au ridicat placa de marmură de pe locul unde a fost înmormântat Iisus Hristos, pentru a afla cum arăta inițial mormântul. Savanții speră să afle de ce Elena, mama împăratului roman Constantin, a considerat că anume acesta a fost mormântul în care a fost pus trupul lui Hristos.

Arheologii au descoperit un pat funerar care s-a păstrat practic în starea sa inițială. Acesta a fost acoperit cu pietre și cu două plăci din marmură, ultima dintre ele fiind pusă, după cum presupun specialiștii, în anul 1555. Sfântul Mormânt a fost sculptat în piatră în perioada celui de-al doilea Templu. Actuala peşteră, precum şi cea anterioară, distrusă în 1009, poartă denumirea de Mormântul Sfânt. Deasupra locului de înmormântare a Domnului Iisus Hristos, în 1810, după un incendiu devastator, a fost descoperită o capelă. Respectiva capelă nu a fost restaurata, fiind lăsată în starea în care a fost găsită. În primăvară lui 2016, pentru prima dată după 200 de ani a început restaurarea de proporții a respectivei capele.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0