Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura Anticorupție a pus ochii pe Chirtoacă

© privesc.euDorin Chirtoaca
Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Au luat sau nu au luat? Procuratura investighează declarațiile viceprimarului Vlad Coteț potrivit cărora Dorin Chirtoacă și Nistor Grozavu ar beneficia de comisioane din licitațiile trucate.

CHIȘINĂU, 18 nov — Sputnik. Viceprimarul Vlad Coteț, bănuit de comiterea unor fapte de corupție, sugera într-o înregistrare video realizată de reporterii CrimeMoldova că primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă şi adjunctul său, Nistor Grozavu, ar lua comisioane pentru licitaţii truncate. Potrivit sursei, Procuratura Anticorupţie investighează actualmente aceste declaraţii.

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Politică
Al doilea „divorț" al lui Chirtoacă: Coteț a făcut mărturii șocante

Cu puțin timp în urmă, Coteț dădea de înțeles într-o înregistrare făcută cu camera ascunsă că de Dorin Chirtoacă și de Nistor Grozavu s-ar ocupa organele abilitate. El a afirmat că cei doi „fac niște atkaturi (comisioane ilegale) nebune (sume foarte mari)".

Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie, le-a comunicat reporterilor CrimeMoldova că declaraţiile lui Coteţ sunt investigate sub două aspecte.

„Coteţ nu a făcut asemenea declaraţii în timp ce se afla sub urmărire penală. Investigăm două versiuni: Coteţ cunoaşte informaţie veritabilă şi, Coteţ încearcă să se apere dând vina pe alţii", a precizat Morari.

Procurorul a declarat că investigaţiile ar putea fi de durată. Totodată, acesta a precizat că atât Chirtoacă, cât şi Grozavu, nu au statut procesual în dosare penale de corupţie, ceea ce nu înseamnă că nu ar putea fi subiecţii unor investigaţii.

„Nici nu infirm, nici nu confirm. Oricine poate fi investigat, însă aceasta nu înseamnă că are vre-un statut într-un dosar penal", a declarat Morari.

La 27 mai curent, Centrul Național Anticorupție (CNA) din Republica Moldova a făcut publică o înregistrare video din cabinetul viceprimarului municipiului Chișinău, Vlad Coteț. Cu două zile mai devreme, adică la 25 mai, Coteț a fost reținut în legătură cu încălcarea procedurii de dare în exploatare a unor imobile. Materialul video surprinde o discuție a lui Coteț cu doi vizitatori, care roagă demnitarul să-i ajute în privința unor acte.

Vlad Coteț a fost arestat prin decizie judecătorească. Ulterior starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit și măsura preventive a fost schimbată în arest la domiciliu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0