Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Al doilea „divorț" al lui Chirtoacă: Coteț a făcut mărturii șocante

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ
Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit viceprimarului de Chișinău, Vlad Coteț, bănuit de comiterea unor fapte de corupție, de Dorin Chirtoacă și de Nistor Grozavu s-ar ocupa organele abilitate. În cazul în care Coteț are dreptate, Chirtoacă riscă un al doilea „divorț” în viața sa.

CHIȘINĂU, 9 noiembrie — Sputnik. În presa moldovenească a apărut o înregistrare video, făcută cel mai probabil cu o cameră ascunsă, în care viceprimarul capitalei Vlad Coteț face mai multe confesiuni.

Acesta a sugerat, între altele, că Grozavu și Chirtoacă „fac niște atkaturi (comisioane ilegale) nebune (sume foarte mari)" și că de ambii „se ocupă".

Anterior Dorin Chirtoacă declara că nu reușește să-și pună la cale viața personală și nu reușește să-şi întemeeze o familia deoarece este „căsătorit" cu Primăria Municipiului Chișinău. Dacă se va confirma faptul că este implicat în acte de corupție, Chirtoacă va trebui să „divorțeze" și de primărie.

Referindu-se la cazul său Vlad Coteț a declarat că i-a fost făcută o „padleankă" (ticăloşie).

La 27 mai curent, Centrul Național Anticorupție (CNA) din Republica Moldova a făcut publică o înregistrare video din cabinetul viceprimarului municipiului Chișinău, Vlad Coteț. Cu două zile mai devreme, adică la 25 mai, Coteț a fost reținut în legătură cu încălcarea procedurii de dare în exploatare a unor imobile. Materialul video surprinde o discuție a lui Coteț cu doi vizitatori, care roagă demnitarul să-i ajute în privința unor acte.

Vlad Coteț a fost arestat prin decizie judecătorească. Ulterior starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit și măsura preventive a fost schimbată în arest la domiciliu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0