Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Saakașvili plânge: va rămâne fără cetățenia ucraineană

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaГубернатор Одесской области Михаил Саакашвили
Губернатор Одесской области Михаил Саакашвили - Sputnik Moldova
Abonare
Oleg Leașko insistă ca Mihail Saakașvili să fie lipsit de cetățenia Ucrainei, deoarece, în opinia sa, aceasta trebuie să fie de nepreţuit.

CHIȘINĂU, 17 nov — Sputnik. Liderul fracțiunii „Partidului radical" din Rada Supremă, Oleg Leașko, a declarat că Mihail Saakașvili a obținut ilegal cetățenia ucraineană, transmite RIA Novosti.

Potrivit lui Leașko, Saakașvili trebuie lipsit de pașaport, deoarece cetățenia ucraineană este de nepreţuit.

Губернатор Одесской области Михаил Саакашвили - Sputnik Moldova
Saakașvili a demisionat din funcția de guvernator al regiunii Odessa

Anterior, Saakașvili a declarat că președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a dispus ca problema ridicării cetățeniei sale să fie soluționată pe calea unei decizii judecătoreşti. Făcând trimitere la o sursă bine informată, ex-guvernatorul a scris pe pagina sa de Facebook că Poroșenko a pus această chestiune în seama deputaților din fracțiunea sa: Igor Kononenko și Aleksandr Granovski.

„Am auzit că Saakașvili plânge… că i se ridică cetățenia ucraineană… Lui Saakașvili i s-a acordat ilegal cetățenia ucraineană… cetățenia ucraineană nu se acordă persoanelor date în urmărire internațională. De fapt, Poroșenko i-a dăruit lui Saakașvili cetățenia ucraineană… De aceea Saakașvili trebuie lipsit de cetățenia ucraineană", a spus Leașko joi în fața jurnaliștilor.

La 7 noiembrie, Saakașvili a declarat că demisionează din funcţia de guvernator al regiunii Odesa, deoarece autorităților Ucrainei nu doresc să combată corupția. Totodată, Saakașvili l-a acuzat pe Poroșenko de faptul că protejează „clanurile" criminale din regiune. Ulterior, președintele a semnat un decret cu privire la demiterea lui Saakașvili. Ex-guvernatorul a declarat că va lupta pentru declanşarea alegerilor anticipate în Rada Supremă și că intenţionează să-și fondeze în Ucraina propria formațiune politică.

Ceva mai devreme, Saakașvili promisese să revină în Georgia, după ce partidul său va câștiga alegerile parlamentare. Însă candidații din partea partidului lui Saakașvili „Mișcarea națională unită" nu au câștigat în nicio circumscripție electorală.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0