Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul va ajuta persoanele care au avut de suferit la stingerea incendiului

© Sputnik / Miroslav RotariПожар на Чеканах
Пожар на Чеканах - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri al RM va aloca ajutoare financiare familiei pompierului decedat, precum și pompierilor care au avut de suferit în timpul lichidării incendiului la depozitul din Chișinău.

CHIȘINĂU, 17 nov  — Sputnik. Familia pompierului decedat, Ivan Nogailîc, precum și șase colegi ai săi care au avut de suferit în urma lichidării incendiului la un depozit din Chișinău vor primi ajutoare din partea Guvernului, a declarat Pavel Filip la ședința Cabinetului de Miniștri.

Пожар на Чеканах - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Incendiul de pe strada Uzinelor 9: filmul evenimentului descris de pompieri

"Aş vrea să-mi exprim regretul pentru decesul pompierului care a căzut în misiunea de stingere a incendiului la depozitul de pe strada Uzinelor din Capitală. Acest băiat s-a comportat ca un adevărat erou. Şi noi avem datoria morală să ne onorăm eroii. De aceea am dispus să fie pregătit un proiect conform căruia să i se aloce familiei sale un ajutor de 100 mii de lei. În afară de aceasta, cei șase pompieri răniți în misiune vor primi câte 10 mii de lei", a spus Filip.

Premierul a adăugat că pompierul căzut la datorie va fi decorat post-mortem cu cea mai înaltă decorație, ordinul Ștefan cel Mare.

Totodată, șeful Cabinetului de Miniștri a anunțat că, îndată după finalizarea procedurilor de identificare a celei de a doua victime, Guvernul va acorda ajutor financiar și familiei acesteia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0