Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proiect UE: vor achita oare moldovenii taxa pentru intrarea în spațiul Schengen

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Trecere la banca de fotografiiUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Este vorba despre introducerea sistemului electronic european de autorizare a intrării în UE (ETIAS). Uniunea Europeană intenționează să urmeze exemplul SUA unde aceste încasări constituie 14 dolari.

CHIȘINĂU, 16 nov — Sputnik. Comisia Europeană intenționează să soluționeze chestiunea cu privire la introducerea unei taxe în valoare de 5 euro pentru turiștii dintr-un șir de țări care nu sunt membre UE, pentru intrarea fără vize pe teritoriul țărilor din spațiul Schengen, transmite RIA Novosti.

Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Bernard Cazeneuve: trebuie amplificate măsurile de securitate în zona Schengen

„Se presupune ca decizia respectivă va fi făcută publică miercuri de către Comisia Europeană", a menționat o sursă din Parlamentul European.

Sursa nu a precizat ce țări vor ajunge sub incidenţa noii reguli. Este vorba despre introducerea sistemului electronic european de autorizare a intrării în UE (ETIAS). Uniunea Europeană intenționează să urmeze exemplul SUA unde încasările de acest gen constituie 14 dolari.

Potrivit publicaţiei online EUobserver de la Bruxelles, taxa respectivă ar putea afecta circa 30 de milioane de cetățeni din 60 de țări care pot intra fără vize în UE. Sistemul ar putea fi lansat în anul 2020, dacă va fi aprobat de țările-membre ale UE și Parlamentul European.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0