Bernard Cazeneuve: trebuie amplificate măsurile de securitate în zona Schengen

© Sputnik / Sergei KirkachШенгенская виза
Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Abonare
Evenimentele de la Bruxelles au demonstrat importanța realizării măsurilor propuse de UE privind coordonarea luptei cu terorismul pe continentul european și la nivel internațional.

CHIȘINĂU, 22 mar — Sputnik. Autoritățile franceze consideră necesară amplificarea măsurilor de control a securității la frontierele din cadrul spațiului Schengen, a declarat șeful MAI al Franței, Bernard Cazeneuve.

"În linii generale, aceste evenimente (atentatele teroriste de la Bruxelles) demonstrează întreaga importanță și necesitatea realizării cât mai grabnice a măsurilor propuse de UE în ceea ce privește consolidarea coordonării și luptei cu terorismul la nivel european și internațional", a spus Cazeneuve după ședința miniștrilor-cheie, convocată de președintele Franței Francois Holland.

"Eu înclin spre intensificarea controlului în spațiul Schengen", a declarat el.

Actul terorist a avut loc marți dimineața la aeroportul din Bruxelles — acolo au răsunat două explozii. Mai târziu, alte două explozii au avut loc la metroul din Bruxelles. Potrivit ultimelor date, numărul victimelor s-a ridicat la 21.

Fluxul de știri
0