Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Până la finele anului, 200 de angajaţi de la Vamă vor fi disponibilizaţi

Abonare
Noua organigramă a Serviciului Vamal prevede comasarea a șapte birouri vamale și crearea a trei subdiviziuni şi micşorarea numărului angajaților de la 1728 la 1520 de unități.

CHIŞINĂU, 15 noi – Sputnik. Până la finele acestui an, peste 200 de angajaţi ai Serviciului Vamal din Republica Moldova vor fi disponibilizaţi.

Noua organigramă a instituţiei prevede comasarea celor șapte birouri vamale și crearea a trei subdiviziuni: Nord, Centru și Sud, şi micşorarea numărului angajaților de la 1728 la 1520 de unități.

Începând din 2017, Serviciul Vamal va activa în baza unei noi organigrame, care presupune transfer de competențe și responsabilități către birourile vamale, precum și reducerea funcțiilor de conducere în favoarea celor de execuție.

Таможня - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Bilanțul percheziţiilor de la vamă: 30 de persoane reținute pentru 72 de ore

”Este important să asigurăm o funcționare ireproșabilă a noilor structuri, astfel încât toți cei implicați, agenți economici, brokeri vamali și angajați, să sesizeze eficiența optimizărilor operate”, a declarat directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, în cadrul unei ședințe convocate pe această temă.

Potrivit şefului de la Vamă, angajamentele asumate de instituţie impun noi rigori, motiv pentru care va insista în continuare pe sporirea nivelului de profesionalism și integritate în rândul angajaților.

„Acei angajaţi care se vor alinia acestor cerințe vor fi și remunerați pe măsură”, a declarat Vrabie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0