Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bilanțul percheziţiilor de la vamă: 30 de persoane reținute pentru 72 de ore

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможня
Таможня - Sputnik Moldova
Abonare
Perchezițiile și reținerile de astăzi au fost efectuate în cadrul unei cauze penale ce implică mai multe infracțiuni - fals în acte, abuz în serviciu, dare şi luare de mită. CNA a oferit detalii despre operațiunea desfășurată marți la punctele de trecere a frontierei Sculeni şi Leuşeni. Au fost reținute în total 30 de persoane.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Şeful Direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că operaţiunea a început la orele 6:00, la punctele vamale Leușeni și Sculeni.

"Ca urmare a operațiunii desfășurate au fost reținuți 14 vameși, trei polițiști de frontieră, 6 agenți economici și 7 șoferii. Ei au fost plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore, timp în care procurorii vor decide dacă vor solicita în instanță un mandat de arest" — a spus Zumbreanu.

Potrivit lui, perchezițiile și reținerile efectuate în cadrul aceastei cauze penale vizează mai multe infracțiuni – fals în acte, depăşirea atribuţiilor de serviciu, abuz în serviciu, dare şi luare de mită.

задержание - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Percheziții la vamă: numărul celor reținuți a ajuns la 24

”În cadrul cercetărilor s-au constat cazuri de falsificare a datelor din carnetele INTERBUS, folosirea unui singur carnet pentru mai multe autocare sau cazuri în care la hotarele cu alte state se prezentau alte carnete decât cele prezentate la ieşirea din Republica Moldova”, a explicat reprezentantul CNA.

Cauza penală a fost intentată încă în luna ianuarie a anului curent. Oamenii legii au identificat un caz de corupție legat de luarea de mită de către angajații Serviciului Vamal, atunci când facilitau folosirea frauduloasă a carnetelor INTERBUS de către transportatorii de pasageri în străinătate.

”Colaboratorii Serviciului Vamal ar fi primit sume de bani cuprinse între 20 şi 650 de euro pentru a nu documenta ilegalităţile cu privire la utilizarea carnetelor INTERBUS”, a declarat Zumbreanu, adăugând că potrivit legislației aceștia riscă până la 10 ani de închisoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0