Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Salariul președintelui Trump va fi de numai un dolar

© AP Photo / Jae C. HongDonald Trump (File)
Donald Trump (File) - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump, care a învins la alegerile prezidențiale din SUA, a explicat de ce în calitate de președinte al SUA va avea un salariu incredibil de mic.

CHIȘINĂU, 15 noiembrie — Sputnik. Președintele ales al SUA a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că va renunța la salariul prevăzut pentru această funcție.

Declarația a fost făcută după ce jurnaliștii l-au întrebat pe Trump dacă va primi salariu atunci când va exercita funcția de președinte al SUA.

Jose Manuel Barroso - Sputnik Moldova
Barosso va fi lipsit de pensie. Din ce va trăi fostul șef al Comisiei UE

„Răspunsul meu este nu. Potrivit legii eu trebuie să primesc un dolar, așa că voi primi un dolar", a spus Trump.

Salariul de președinte în SUA este de 400 de mii de dolari pe an. De asemenea liderul de la Casa Albă are la dispoziție un cont de 50 de mii de dolari pe am, pe care îi poate utiliza în scopuri personale. Totodată, el mai are la dispoziție un cont de 100 de mii de dolari pentru călătorii și 19 mii de dolari pentru distracții.

Donald Trump, care și-a început activitatea politică abia acum un an, este cunoscut publicului ca un om de afaceri al cărui avere constituie 3,7 miliarde de dolari.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0