Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Conversaţie telefonică Putin - Trump: când se vor întâlni cei doi preşedinţi

© RIA Novosti / Alexey Druzhinin / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка В.Путина в Благовещенск
Рабочая поездка В.Путина в Благовещенск - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei Vladimir Putin și președintele nou ales al SUA Donald Trump au convenit să continue contactele telefonice, iar în perspectivă să fie stabilită o întâlnire bilaterală, a informat serviciul de presă al Kremlinului după convorbirea telefonică dintre cei doi politicieni.

CHIȘINĂU, 15 nov — Sputnik. Președintele Rusiei Vladimir Putin și noul președinte ales al SUA, Donald Trump, au avut o primă convorbire telefonică.

"S-a convenit în privinţa continuării contactelor telefonice, iar în perspectivă să fie stabilită o întâlnire bilaterală, de organizarea căreia se vor ocupa reprezentanții părților", se menţionează în comunicatul Kremlinului.

Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că nu exclude contactele dintre Putin și Trump până la inaugurarea acestuia.

Республиканский кандидат в президенты Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Trump: voi cere sfatul lui Obama

Președintele Rusiei l-a felicitat încă o dată pe Donald Trump cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale și i-a urat succese în realizarea programului preelectoral, se mai spune în comunicat.

"În urma unei înțelegeri reciproce, a avut loc o discuție telefonică dintre președintele Federației Ruse Vladimir Vladimirovici Putin cu noul președinte ales al Statelor Unite ale Americii Donald Trump. Liderul rus l-a felicitat încă o dată pe interlocutorul său cu ocazia victoriei obţinute în alegerile prezidențiale și i-a urat succese în realizarea programului preelectoral, exprimându-şi disponibilitatea de a construi un dialog de parteneriat cu noua administrație pe principiile egalității, respectului reciproc și neamestecului în afacerile interne ale statelor", se spune în comunicat.

Politicienii și-au împărtășit opinia cu privire la necesitatea unirii eforturilor în lupta cu terorismul internațional și cu extremismul, comunică serviciul de presă al Kremlinului care este citat de RIA Novosti.

"Vladimir Vladimirovici Putin şi Donald Trump au căzut de acord în privinţa necesităţii cooperării eforturilor în lupta cu duşmanul numărul unu- extremismul şi terorismul internaţional. În aceeaşi cheie a fost discutată şi chestiunea reglementării crizei din Siria", se arată în comunicatul Kremlinului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0