Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC explică de ce se modifică rezultatele alegerilor

© Sputnik / Miroslav RotariРуссу Алина председателя Центральной избирательной комиссии
Руссу Алина председателя Центральной избирательной комиссии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rezultatele alegerilor prezidențiale vor fi ajustate pe măsură ce vor fi prelucrate toate procesele verbale venite din consiliile electorale de circumscripție.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a explicat că micile modificări ale rezultatelor alegerilor prezidențiale din cel de-al doilea tur de scrutin au apărut pentru că în continuare sunt recepționate materialele electorale de la consiliile electorale de circumscripție.

Владимир Новосадюк - Sputnik Moldova
Moldova: majoritatea jubilează, minoritatea - în derută

Rezultatele preliminare ale alegerilor prezidențiale au arătat că liderul socialiștilor Igor Dodon a obținut victoria în cel de al doilea tur de scrutin. Luni, după procesarea a 100% de procese verbale, pe pagina oficială a CEC au fost afişate rezultatele care indicau că liderul PSRM Igor Dodon a obţinut 52,18 la sută din voturi, iar în ziua următoare acest indicator s-a diminuat până la 52,16% (834851 voturi)

”Pe parcursul zilei de astăzi, CEC continuă să recepționeze materialele electorale de la consiliile electorale de circumscripție, inclusiv procesele-verbale privind totalizarea rezultatelor alegerilor pe circumscripție, care, așa cum am menționat anterior, vor constitui temei juridic pentru totalizarea rezultatelor scrutinului prezidențial. În acest fel, informațiile din documentele originale se contrapun cu cele reflectate de sistemul informațional și se operează modificările de rigoare”, se arată într-un comunicat oficial al CEC.

În cel de-al doilea tur de scrutin, prezența la vot a fost de 53,44 la sută. Au fost declarate valabile 1 milion 600 de mii 675 buletine de vot, iar 13 336 buletine au fost declarate nevalabile.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0