Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lukașenko i-a felicitat pe Dodon și Radev

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaВыборы президента Белоруссии
Выборы президента Белоруссии - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Belarus i-a felicitat pe Igor Dodon și pe Rumen Radev cu ocazia obținerii victoriei în cadrul alegerilor prezidențiale. El se declară convins că urmează o aprofundare a relațiilor țării sale cu Moldova și Bulgaria.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a expediat mesaje de felicitare la adresa lui Igor Dodon și a lui Rumen Radev în legătură cu alegerea lor în cele mai înalte funcții din Moldova și Bulgaria, transmite .

”Belarus și Moldova au fost și rămân a fi vecini buni, parteneri de încredere, relațiile dintre statele noastre caracterizându-se printr-o cooperare constructivă”, se arată în mesajul de felicitare.

Московский Кремль - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin l-a felicitat pe Igor Dodon

Lukașenko și-a exprimat încrederea că și în continuare cooperarea fructuoasă între cele două țări se va extinde în toate domeniile, iar dialogul rămâne a fi unul care se bazează pe încredere.

În mesajul de felicitare pentru Radev, președintele Belarusului a confirmat că este interesat de aprofundarea relațiilor bilaterale.

”Profit de această ocazie pentru a-mi reconfirma interesul pentru aprofundarea cooperării dintre țările noastre în toate domeniile și în interesul cetățenilor din Belarus și Bulgaria”, a menționat Lucașenko.

În cel de-al doilea tur de scrutin din Moldova, care a avut loc la 13 noiembrie, potrivit datelor preliminare Igor Dodon a învins cu 52,16 la sută din voturi.

În Bulgaria, liderul socialist Rumen Radev a învins în alegerile pentru funcția de președinte al țării, acumulând 59,35 la sută din voturi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0