Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pompierii au găsit oseminte carbonizate la depozitul distrus de flăcări

© Sputnik / Miroslav RotariПожар на Чеканах
Пожар на Чеканах - Sputnik Moldova
Abonare
După o zi de căutări, salvatorii au descoperit, la unul dintre etajele cuprinse de flăcări a depozitului din Chișinău, osemintele care ar putea aparține angajatei care a fost dată dispărută.

CHIȘINĂU, 14 nov — Sputnik. Luni, echipa de salvatori a descoperit resturi umane în clădirea depozitului care a ars. Acestea ar putea aparține femeii care a fost dată dispărută, a relatat pentru Sputnik Diana Țurcan, purtătorul de cuvânt al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI al RM.

Пожар в Кишиневе, пожарный расчет - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pompierii au intrat în depozitul de pe Uzinelor și caută femeia dispărută

Incendiul a izbucnit vineri la ora 09.58 la un depozit situat pe strada Uzinelor, 9. Primul echipaj al pompierilor a ajuns la locul incidentului la 10.07. Incendiul a fost înregistrat la etajul patru, dar focul s-a extins și asupra încăperilor de la etajul cinci. Pentru căutarea oamenilor care s-ar fi putut afla în clădire au fost organizate trei echipe de salvatori. Ei au reușit să descopere doi oameni care erau fără cunoștință. Aceștia au fost salvați, dar unul dintre pompieri, Ion Nogailâc de 28 de ani, care a intrat primul în clădire, şi-a pierdut viaţa îndeplinindu-și datoria de serviciu.

După decesul pompierului a fost luată decizia ca incendiul să fie stins doar din exterior, pentru a nu pune alte vieţi în pericol. Abia sâmbătă ziua pompierii au putut intra din nou în clădire. În aceeași zi, rudele unei angajate de la etajul patru, Angela Ursu de 44 de ani, care era de negăsit, s-au adresat pompierilor. Femeia a fost declarată dispărută.

"Luni, aproximativ la ora 11.00, salvatorii au descoperit la etajul patru, lângă liftul ascensorul de mărfuri, resturi umane care ar putea aparține femeii dispărute. Acestea urmează să fie expediate la expertiza medico-legală pentru a fi stabilită apartenența lor ", a relatat Țurcan.

Incendiul de la depozit a putut fi localizat abia sâmbătă la ora 13.35, dar a fost stins definitiv la ora 17.02. În timpul operațiunii au avut de suferit opt colaboratori ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale. O parte dintre ei au fost transportaţi la secția de toxicologie, dar aceștia au decis să revină pentru a participa în continuare la stingerea incendiului. La Spitalul Sfânta Treime a fost transportată în stare gravă una dintre angajatele depozitului. Starea acesteia s-a ameliorat între timp.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0