Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Hackerii au atacat site-urile de limbă rusă din Moldova

© Photo : PixabayDark web
Dark web - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unor estimări, pentru a realizarea un astfel de atac de tip DDOS sunt cheltuiţi aproximativ 15-20 de mii de euro.

CHIȘINĂU, 13 nov — Sputnik. Duminică, în timpul alegerilor președintelui Moldovei, mai multe pagini de internet de limbă rusă au încetat să mai funcționeze. Aceasta s-a întâmplat exact în momentul în care presa reflecta în direct mersul votării din timpul celui de-al doilea tur de scrutin.

"Astăzi la prânz, site-ul ziarului ”Komsomolskaia Pravda", din Moldova a încetat să mai funcţioneze. Programatorii noștri de la Moscova ne-au anunțat că este vorba despre un atac de tip DDOS. Mai mult, specialiștii ne-au spus că nu a fost un simpli atac, ci unul planificat din timp. Potrivit informațiilor pe care le deținem, au fost utilizați roboții de rețea în care au fost folosite mii de adrese IP”, au declarat pentru Sputnik Serghei Ciurikov, redactorul-șef al "Komsomolskaia Pravda în Moldova".

Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Accidente
Primarul unui sat din Moldova a atacat un observator

Potrivit lui Ciurikov, aceasta a fost o acțiune premeditată a hackerilor, care sunt specializați în astfel de atacuri.

Trebuie să precizăm că o astfel de operațiune costă bani grei. De obicei sunt cheltuiți aproximativ 15-20 de mii de euro. De asemenea, au fost atacate și paginile point.md, terra.md, și alte câteva portaluri. Unele dintre acestea au reușit să reconfigureze datele serverelor și să reia funcționalitatea lor, însă accesibilitatea paginilor a avut de suferit.

Informăm cititorii noștri că pagina Sputnik funcționează în regim normal.

Precizăm că atacul de tip DDOS este un atac care are drept scop scoaterea din uz a unui sistem hardware, respectiv software, procesul în sine neafectând datele care există în sistem (aplicațiile web, adică siturile web, bazele de date, fișierele media etc.), ci doar împiedică temporar accesul utilizatorilor la resursa online respectivă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0