Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip: dorim ca președintele să nu se abată de la cursul european

© Sputnik / Miroslav RotariПремьер-министр Республики Молдова Павел Филип
Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Moldovei Pavel Filip a votat la sectorul său electoral și i-a dat un sfat viitorului președinte.

CHIȘINĂU, 13 nov — Sputnik. Prim-ministrul Moldovei Pavel Filip și-a exprimat speranța că noul președinte va urma actualul curs pro-european al țării.

Duminică, în Moldova are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, în care se duelează liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon și singurul candidat din partea forțelor de dreapta, șeful partidului "Acțiune și Solidaritate" Maia Sandu.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Buletinele de vot pentru secţiile de votare din Portugalia au fost pierdute

"Sper că viitorul președinte se va detașa de retorica electorală și va ține cont de actuala ordine de zi a Guvernului, care a ales calea pro-europeană. Aven un nou acord cu FMI, diverse documente cu UE care sunt importante pentru republică", a declarat prim-ministrul moldovean duminică după ce a ieșit din secția de votare.

El a felicitat cetățenii Moldovei cu ocazia încheierii perioadei de alegeri, dar și cu faptul că, foarte curând, în țară va fi un președinte pe care l-a ales poporul. În Moldova sunt deschise peste 1980 de secții de votare, încă 100 sunt deschise peste hotare.

Fluxul de știri
0