Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Buletinele de vot pentru secţiile de votare din Portugalia au fost pierdute

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală combate speculațiile potrivit cărora secțiile de votare din Republica Portugheză n-ar fi asigurate cu buletine de vot.

CHIŞINĂU, 13 noi – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a dispus retipărirea buletinelor de vot pentru două secții de votare din Republica Portugheză. Această necesitate a apărut datorită faptului că bagajul pentru 2 din cele 4 secții de votare a fost calificat pierdut de către compania avia transportatoare.

În acest fel, pentru secțiile de votare nr. 1/382 din Lisabona și nr.1/385 din Setubal, situată la o distanță de 44 km de Lisabona, au fost retipărite câte 3000 buletine de vot pentru fiecare. 

Ulterior, CEC a asigurat, de comun cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, transportarea acestora până la secțiile de votare respective, care urmează să-și înceapă activitatea la ora 7.00 – ora locală, ora 9.00 – ora Republicii Moldova.

În baza hotărârii CEC, valizele diplomatice, declarate bagaj pierdut, ce conțineau materiale electorale, vor fi restituite intact fără a fi desigilate Consiliului electoral de circumscripție Chișinău. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0