Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Precizările CEC cu privire la buletinele de vot pierdute în Portugalia

© Sputnik / Родион ПрокаMembrii CEC
Membrii CEC - Sputnik Moldova
Abonare
Bagajul pentru 2 din cele 4 secții de votare din Portugalia a fost calificat pierdut de către compania avia transportatoare.

CHIŞINĂU, 13 noi – Sputnik. Membrul  Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, a precizat că pentru cele două secţii de votare din Portugalia unde s-au pierdut buletinele de vot au fost trimise noi buletine.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Buletinele de vot pentru secţiile de votare din Portugalia au fost pierdute

Bagajul pentru 2 din cele 4 secții de votare din Portugalia a fost calificat pierdut de către compania avia transportatoare. Pentru secțiile de votare nr. 1/382 din Lisabona și nr.1/385 din Setubal au fost retipărite câte 3000 buletine de vot pentru fiecare. 

„De mai bine de o oră în toate cele patru secţii de votare din Portugalia se votează. În patru birouri se votează în regim ordinar. Buletinele ieri seara au ajuns la destinaţie”, a declarat Ciocan.

Potrivit membrului CEC, buletinele din bagajul pierdut nu se vor desigila. 

„Ele vor fi returnate la Chişinău cu sigiliile intacte. Aceste buletine nu vor fi folosite de alte birouri. Ele vot fi restituite intact la Chişinău”, a reiterat Ciocan. 

Preşedintele CECE, Alina Russu, a adăugat că atunci  când va ajunge la Chişinău valiza diplomatică cu toate materialele electorale va fi analizată împreună cu observatorii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0