Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şapte ore arde clădirea de pe strada Uzinelor. În interior sunt 900 de grade

© Sputnik / Miroslav RotariПожар на Чеканах, пожарные - горе
Пожар на Чеканах, пожарные - горе - Sputnik Moldova
Abonare
La faţa locului lucrează 110 pompieri şi salvatori şi 16 autospeciale. Se efectuează lucrările de stingere a focului şi răcire a suprafeţei exterioare a clădirii pentru a nu permite prăbuşirea acesteia.

CHIŞINĂU, 11 noi – Sputnik. Pompierii luptă cu flăcările mai bine de 7 ore. Incendiul izbucnit în această dimineaţă în clădirea de cinci etaje de pe strada Uzinelor 9 din Chişinău încă nu a fost localizat, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al Departamentului Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

Тушение пожара на Чеканах 11 ноября - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Oamenii evacuaţi din zonă, strada închisă, clădirea în flăcări gata să cadă

„La faţa locului lucrează 110 pompieri şi salvatori şi 16 autospeciale. Se efectuează lucrările de stingere a focului şi răcire a suprafeţei exterioare a clădirii pentru a nu permite prăbuşirea acesteia. În prezent mai persistă riscul prăbuşirii acesteia”, a declarat ofiţerul de presă al DSE. 

Liliana Puşcaşu a precizat pentru Sputnik că, deocamdată nu este clară situaţia unei angajate care lucra la unul din depozitele din clădirea cuprinsă de flăcări. 

„Nu avem confirmarea dacă această femeie este sau nu în interior”, a declarat Puşcaşu. 

Un pompier de 28 de ani a decedat în incendiul de astăzi, după ce a intrat în interiorul clădirii şi a încercat să salveze persoanele blocate acolo. Pentru a evita  creşterea numărului victimelor, pompierii au luat decizia de a efectua lucrări pe exterior.

„Acum este imposibil să se intre în clădire, unde sunt 800-900 de grade. Incendiul a obţinut o propagare din cauza materialelor uşor inflamabile din interiorul clădirii”, a declarat Liliana Puşcaşu pentru Sputnik. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSE, pompierii vor lucra non-stop până incendiul nu va fi stins. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0