Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filip convoacă o şedinţă la Guvern în legătură cu incendiul din Chişinău

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La ora 14.00, factorii responsabili sunt convocaţi într-o şedinţă de urgenţă la Guvern, privind incendiul din sectorul Ciocana al mun. Chişinău.

CHIŞINĂU, 11 noi – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip convocă vineri, 11 noiembrie, ora 14.00, factorii responsabili într-o şedinţă de urgenţă la Guvern, privind incendiul din sectorul Ciocana al mun. Chişinău.

Pompierul care a stat mai bine de jumătate de oră fără oxigen în epicentrul incendiului a decedat. 

„Are 28 de ani. A murit la datorie. Este un adevărat erou. A activat de mai mult timp în serviciul de salvatori şi pompieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

Câteva persoane care îşi au sediile în clădirea care a fost cuprinsă de flăcări au declarat pentru Sputnik că două coelge de ale lor nu pot fi găsite. 

Pompierul blocat în epicentrul incendiului a fost scos de colegii săi. Medicii de la salvare au încercat să-l resusciteze  pe loc, dar nu au reuşit.

Pompierul a stat mai bine de jumătate de oră blocat în interiorul clădirii. Conform informaţiilor preliminare, în tot acest timp acesta a stat fără oxigen. Colegii care au reuşit să-l scoată din incendiu plângeau.

Спасение пожарного на складе в столичном секторе Чеканы в Кишиневе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un pompier a murit, două femei nu pot fi găsite

Încă un pompier a fost transportat la spital. Acesta a fost scos din incendiu, dar din fericire era în stare conştientă. 

Un incendiu de proporţii a izbucnit aproape de ora 10.00 într-o clădire cu încăperi depozit de pe strada Uzinelor 9 din Chişinău. Potrivit informaţiilor preliminare, focul s-a extins pe o suprafaţă de o mie de metri pătraţi. 

La faţa locului lucrează 14 autospeciale ale pompierilor, 2 autoscări şi patru ambulanţe.


Fluxul de știri
0