Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Şapte ore arde clădirea de pe strada Uzinelor

Abonare
La faţa locului lucrează 110 pompieri şi salvatori şi 16 autospeciale. Se efectuează lucrările de stingere a focului şi răcire a suprafeţei exterioare a clădirii pentru a nu permite prăbuşirea acesteia.

Pompierii luptă cu flăcările mai bine de 7 ore. Incendiul izbucnit în această dimineaţă în clădirea de cinci etaje de pe strada Uzinelor 9 din Chişinău încă nu a fost localizat, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al Departamentului Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

„La faţa locului lucrează 110 pompieri şi salvatori şi 16 autospeciale. Se efectuează lucrările de stingere a focului şi răcire a suprafeţei exterioare a clădirii pentru a nu permite prăbuşirea acesteia. În prezent mai persistă riscul prăbuşirii acesteia", a declarat ofiţerul de presă al DSE.

Un pompier de 28 de ani a decedat în incendiul de astăzi, după ce a intrat în interiorul clădirii şi a încercat să salveze persoanele blocate acolo. Pentru a evita creşterea numărului victimelor, pompierii au luat decizia de a efectua lucrări pe exterior.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSE, pompierii vor lucra non-stop până incendiul nu va fi stins.

 

Fluxul de știri
0