Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Să fii politicos este întotdeauna la modă. Top 10 bune maniere.

© Flickr / Matt AndrewCuplu ce se săruta
Cuplu ce se săruta - Sputnik Moldova
Abonare
Este adevărat că lumea din jur se schimbă continuu și în graba de a reuși cât mai mult uităm deseori să mai fim politicoși. Politețea este un accesoriu care face omul mai frumos, indiferent de funcția pe care o deține, opțiunile politice sau religioase.

CHIŞINĂU, 10 nov — Sputnik. Atunci când ieși din casă nu uita să iei cu tine respectul și buna educație. De comportamentul fiecăruia dintre noi depinde atmosfera din societate. Vezi dacă cunoști și respecți aceste zece bune maniere.

1. Sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le păstrezi în secret: vârsta, averea, certurile în familie, opțiunile religioase, problemele medicale și aventurile amoroase.

Homeschooling - Sputnik Moldova
Societate
HOMESCHOOLING: în SUA educația în familie surclasează școala publică

2. Respectă intimitatea corespondenței. Părinții nu ar trebui să citească scrisorile copiilor lor. Cuplurile ar trebui să își arate același respect unul altuia. A controla buzunarele cuiva în căutarea de biletele de dragoste, de scrisori sau de alte lucruri este extrem de nepoliticos.

3. Daca cineva te ofensează, nu ar trebui să ii răspunzi în aceeași maniera sau să ridici vocea. Nu te cobori la nivelul lui sau al ei. Zâmbește și părăsește compania prost-crescută.

4. Indiferent că ești director de companie, academician, bătrân sau tânăr, atunci când intri într-o încăpere, ar trebui sa fii prima persoană care ii salută pe toți cei de acolo.

5. Daca ai fost iertat după ce ți-ai cerut scuze, nu mai aborda din nou subiectul respectiv doar pentru a spune că iți pare rău. Ar trebui să încerci să eviți să faci asemenea greșeli pe viitor.

6. Evita să râzi si sa vorbești prea tare sau să te holbezi la oameni, este ofensator.

7. În prezența unei femei, bărbații pot fuma doar cu permisiunea ei.

8. Un bărbat nu cară niciodată geanta personala a unei femei.

9. Dacă te plimbi alături de cineva și partenerul tău saluta o persoana pe care nu o cunoști, ar trebui să o saluți și tu.

10. Nu încerca să vânezi moda. Este mai bine să porți haine frumoase, chiar dacă nu la moda, decât să arăți urât într-o ținută nouă.

Fiți mai politicoși și lumea va fi mai bună!

Fluxul de știri
0