Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministru român despre reformarea sectorului de drept din Moldova: daţi-vă timp

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Abonare
Timp de două zile, la Chişinău se desfăşoară forumul „Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană”.

CHIŞINĂU, 10 noi – Sputnik. La Chişinău, şi-a deschis lucrările forumul cu genericul „Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană”. Este un eveniment organizat în premieră de ministerele Justiţiei din Republica Moldova și România.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dosarul Filat, comentat de ministrul român al Justiţiei

Aflat la prima ediție, forumul își propune să devină principala platformă de comunicare în domeniul justiției și să contribuie la dezvoltarea cooperării bilaterale în acest domeniu. 

Ministrul Justiției din Republica Moldova, Vladimir Cebotari, a declarat că obiectivul fundamental al forumului îl constituie sprijinirea parcursului european și a justiției din țara noastră, prin continuarea reformelor pe sectorul dat și lupta împotriva corupției.

Omologul său din România, Raluca-Alexandra Prună, a precizat că fără o justiţie independentă un stat nu poate fi modernizat şi reformat. 

„ Justiţia are nevoie de timp ca să arate că nu este selectivă. Timpul a arătat în România că investigaţiile autorităţilor competente nu au ocolit pe nimeni şi că în fond toată lumea este egală în faţa legii”, a declarat ministrul român. 

În concluzie, ministrul român al Justiţiei a declarat că Moldova are nevoie de timp ca să vadă rezultatele reformei în sistemul de drept.

„Daţi-vă timp”, a declarat Raluca-Alexandra Prună. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0