Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moldoveni reținuți la Moscova. Jefuiau vile de lux cu ajutorul Google Maps

CC BY-SA 3.0 / Tobias "ToMar" Maier / Balaclava 3 hole blackЧеловек в маске балаклавы. Архивное фото
Человек в маске балаклавы. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
La Moscova a fost reținută o grupare criminală formată în mare parte din cetățeni moldoveni, care au comis cel puțin 70 de furturi de locuințe.

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Angajații Poliției din Federația Rusă au reținut 10 persoane originare din Moldova, care au săvârșit cel puțin 70 de jafuri armate asupra unor vile de lux din suburbiile Moscovei, informează life.ru.

Ким Кардашян - Sputnik Moldova
Furt de milioane. Hoții au lăsat-o fără bijuterii pe Kim Kardashian

Operațiunea de reținere a fost desfășurată de către angajații Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Rusia împreună cu polițiștii din regiune.

După efectuarea perchezițiilor la domiciliile persoanelor reținute au fost confiscate două autovehicule, utilizate la comiterea infracțiunilor, arme de foc și traumatice, echipamente de comunicații, o cameră video, acte false, cătușe și măști.

Hoții și-au recunoscut vina și au spus că nu cunoșteau victimele, iar la planificarea jafurilor au folosit serviciul „Google Maps” care, prin intermediul sateliților și panoramelor, puteau identifica cele mai bogate vile.

Totodată, aceștia au povestit oamenilor legii și despre schema după care acționau. Ei alegeau vilele aflate în preajma pădurilor pentru că traseul lor să fie mai greu de urmărit. Ei studiau cu ajutorul navigatoarelor GPS traseul de deplasare și de retragere de la locul săvârșirii crimei. Gruparea alegea case care aveau piscină, aceasta fiind un indicator al bunăstării proprietarului.

La 18 octombrie a fost comis ultimul jaf, în satul Gorki din regiunea Leninsk, Moscova. Și în acest caz, ei au ales o vilă cu piscină, utilizând instrumentul „Google Maps”. Ei au montat o cameră de supraveghere în preajma casei. În timpul săvârșirii atacului, aceștia au legat paznicul, bunica și nepoata care se aflau în vilă. Bărbații au sustras arme, obiecte de preț și bani în sumă totală de 2 milioane de ruble. La comiterea acestui atac, au participat toți membrii grupării, complicii fiind originari din Ucraina, Azerbaidjan și Moldova. Ei sperau să obțină o pradă bogată, însă nu le-a trecut prin cap că stăpânii locuinței nu-și păstrau acasă economiile. Astfel, aceștia au reușit să sustragă câte 200 de mii de ruble pentru fiecare membru al grupării.

Bănuiții sunt învinuiți de aproximativ 10 jafuri comise în suburbia Moscovei și Tveri.

Pe marginea acestui caz a fost intentată o cauză penală, aceștia fiind învinuiți de ”banditism”.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0