Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon și Sandu se întâlnesc astăzi de două ori față în față

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon și Maia Sandu la dezbateri electorale
Igor Dodon și Maia Sandu la dezbateri electorale - Sputnik Moldova
Abonare
Joi seara, candidații la funcția de președinte se vor întâlni de două ori față în față în cadrul dezbaterilor electorale la două posturi de televiziune.

CHIȘINĂU, 10 noiembrie — Sputnik. Joi, 10 noiembrie, este penultima zi de campanie electorală. În seara acestei zile, postul public de televiziune și un post privat din Chişinău organizează dezbateri electorale, la care sunt invitați cei doi candidați care au acces în turul doi al alegerilor prezidențiale, Igor Dodon și Maia Sandu.

Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Dodon sau Sandu; alege-ți președintele pe Sputnik

Campania electorală a fost una agitată, iar candidații s-au criticat și s-au învinuit reciproc. Candidatul PAS, Maia Sandu, declarase anterior că nu mai vrea să participe la dezbateri cu liderul socialiștilor Igor Dodon, fiind supărată din cauza mai multor dezvăluiri legate de finanțarea campaniei electorale a PAS.

Ulterior, Sandu și-a schimbat poziția față de participarea sa la dezbateri. Joi, în prima parte a zilei, dânsa a anunțat că va participa la cele două emisiuni de dezbateri.

Igor Dodon a precizat pentru Sputnik că va participa la aceste emisiuni. Anterior el a invitat-o în repetate rânduri pe Maia Sandu la dezbateri, precizând că dorește ca acestea să fie moderate corect și echidistant.

În turul întâi al alegerilor prezidențiale, care a avut loc pe data de 30 octombrie, Igor Dodon a acumulat 47,98% din voturi, iar Maia Sandu 38,71%.

Un sondaj făcut public luni, 7 noiembrie, arăta că Igor Dodon rămâne favorit și în turul doi al acestor alegeri. Pentru liderul socialiștilor ar fi dispuși să voteze 49,8 la sută dintre respondenți, iar pentru Maia Sandu —39,7 la sută.

Ceilalți respondenți fie că au declarat că nu vor merge la vot, fie încă nu au decis cui dintre cei doi îi vor acorda votul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0