Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon sau Sandu; alege-ți președintele pe Sputnik

Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova
Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru prima dată după 16 ani, cetățenii moldoveni vor participa la alegerea Președintelui Republicii Moldova. Șef al statului va ajunge cel care va învinge în turul doi de scrutin. Cui îi va reveni cea mai înaltă funcție în stat? Lui Igor Dodon sau Maiei Sandu? Sputnik vă invită să vă exprimați aici preferințele.

CHIȘINĂU, 1 noiembrie — Sputnik. Turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova va avea loc pe data de 13 noiembrie.

Președintele poate fi ales în primul tur de scrutin în cazul în care unui dintre candidați acumulează peste 50 la sută din numărul total de voturi valabil exprimate.

Dar așa cum nimeni dintre candidați nu a reușit să obțină victoria din primul tur al alegerilor, în turul al doi va avea loc o confruntare între primii doi candidați care au obţinut cele mai mari rezultate — Igor Dodon (48,22%) și Maia Sandu (38,43%).

Sputnik îşi îndeamnă cititorii să-şi exprime preferinţele politice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0