Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vești proaste pentru Băsescu: procurorii din nou pe urmele lui

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCU / Traian Băsescu
Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un procuror de la Parchetul General cere redeschiderea dosarului de luare de mită de la DNA al lui Traian Băsescu.

CHIŞINĂU, 10 noi – Sputnik. Procuroarea Elena Iordache de la Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General din Bucureşti, România, cea care instrumentează dosarul de spălare de bani al fostului preşedinte român, Traian Băsescu, a cerut conducerii Parchetului General redeschiderea dosarului făcut în 2004 de DNA în care fostul președinte era vizat pentru luare de mită şi înşelăciune, informează surse de încredere.

Spălarea de bani presupune albirea unor bani negri obţinuţi printr-o infracţiune, însă dosarul procuroarei Iordache nu spune care ar fi aceea, ci vizează doar spălarea de bani. Ceea ce este atipic, potrivit specialiştilor în drept.

Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Traian Băsescu își vede una dintre fiice după gratii

Procuroarea consideră că fostul ministru, primar şi preşedinte al ţării ar fi primit mită în anii 2000 un teren şi un Mercedes de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, unul dintre regii asfaltului. Căşuneanu a obţinut licenţe de transport pe vremea când Ministerul Transporturilor era condus de Traian Băsescu. 

Apoi, potrivit procuroarei, Băsescu ar fi spălat banii printr-o serie de operaţiuni succesive menite să albească presupusa şpagă, anunță Romaniacurata.ro.

Prin urmare, ea are nevoie de redeschiderea dosarului de luare de mită de la DNA pentru a-şi susţine ancheta privind spălarea de bani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0