Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă la o centrală nucleară din România

© Sputnik / Павел Лисицын / Trecere la banca de fotografiiExercițiu militar privind comportamentul în cazul unui atac chimic sau nuclear
Exercițiu militar privind comportamentul în cazul unui atac chimic sau nuclear - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Reactorul 1 de la Cernavodă, din România, a fost deconectat în urma unei defecţiuni apărute din cauza vremii nefavorabile.

CHIŞINĂU, 9 nov – Sputnik. Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, România, care asigură aproape 10% din producţia de electricitate a României, a fost deconectată, marţi, la ora 15:37, de la sistemul energetic naţional (SEN), a anunţat miercuri Nuclearelectrica (SNN), compania care administrează centrala.

Снег в Москве - Sputnik Moldova
Alertă meteo: se anunță zăpadă și ger de până la minus 13 grade

"Această avarie, apărută din cauza vremii nefavorabile din zonă, a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unităţii 1 de la SEN. Ca urmare a reducerii puterii pe fondul deconectării turbogeneratorului de la reţea, specialiştii CNE Cernavodă au constatat necesitatea efectuării unor lucrări suplimentare care, conform procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită", precizează reprezentanţii companiei, subliniind că Unitatea 1 va fi reconectată la SEN după finalizarea lucrărilor, scrie Agerpres.

Reprezentanţii Nuclearelectrica menţionează că sistemele centralei funcţionează conform proiectului şi nu există niciun impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populaţiei şi mediului înconjurător.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0