Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au vrut să se facă milionari, dar riscă acum să ajungă după gratii

© igp.gov.mdAnabolizante, steroizi
Anabolizante, steroizi - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au destructurat o grupare criminală care a încercat să scoată din țară substanțe anabolizante în sumă de peste un milion de lei.

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Două persoane au fost reținute luni la punctul de trecere a frontierei Sculeni. Acestea sunt învinuiți de contrabandă cu substanțe anabolizante, care urmau să fie comercializate în țările din cadrul Uniunii Europene.

Şeful-adjunct al Direcţiei Generale Urmărire Penală, Igor Pulbere, a declarat că cei doi au fost reținuţi în flagrant și urmează a fi deferiţi justiției.

”Încă în luna septembrie a fost pornită o cauză penală privind contrabanda cu medicamente anabolizante, steroizi care erau contrafăcute și ulterior transportate spre comercializare în țările din UE. În parteneriat cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, luni, a avut loc reținerea în flagrant a două persoane, la postul vamal Sculeni, unde a fost ridicată o cantitate impunătoare de substanțe anabolizante”, a declarat Pulbere.

Молодые люди танцуют на дискотеке в одном из ночных клубов. - Sputnik Moldova
Expert: consumului de droguri creşte alarmant şi are tendinţe de "întinerire"

Potrivit Poliției, grupul infracțional era alcătuit din trei persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, însă la momentul reținerii doar doi erau prezenți în microbuzul care circulă pe ruta Chișinău-Iași. Preparatele anabolizante erau transportate în locuri special amenajate în pereții dubli ai unui microbuz de pe ruta Chișinău-Iași.

Totodată, după efectuarea mai multor percheziții la domiciliile bănuiților, au fost depistată o linie clandestină de contrafacere a substanțelor anabolizante, dar și anabolizante ambalate sub formă de pastile și substanțe injectabile, în valoare de 1 milion 200 de mii de lei. La domiciliul capului grupării au fost depistate înscrisuri de tip “ciornă” privind activitatea ilegală pe care o gestiona precum și bonuri fiscale și bancare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o amendă în mărime de la 200 la 600 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0