Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vrei să votezi la 13 noiembrie. Iată ce reguli trebuie să respecţi

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
CEC precizează modalitățile de votare pentru turul al doilea de scrutin al alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 13 noiembrie.

CHIŞINĂU, 8 noi – Sputnik. Declarațiile privind locul nou de ședere depuse la organul administrației publice locale sunt valabile și pentru turul al doilea de scrutin al alegerilor Președintelui Republicii Moldova, care va avea loc la 13 noiembrie.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Câte secții de votare vor fi deschise peste hotare în turul doi al alegerilor

Cererile privind votarea la urna de vot mobilă pot fi depuse în scris până la ora 18.00 a zilei precedente votării, 12 noiembrie. În ziua votării, cererile pot fi depuse în scris până la ora 15.00, dacă se prezintă şi certificat medical. Doar persoanele cu dizabilităţi de vedere pot înainta cereri privind votarea la locul aflării inclusiv în formă verbală.

Aceste persoane votează conform listei de alegători pentru votarea la locul aflării, întocmită de biroul electoral al secţiei de votare în baza cererilor depuse. Cererile de votare la locul aflării pentru turul întâi nu sunt valabile și pentru turul al doilea de scrutin.

Persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare un certificat pentru drept de vot. Acesta se eliberează pe baza actului de identitate care atestă domiciliul alegătorului în raza secţiei de votare. Certificatul pentru drept de vot permite alegătorilor să voteze în orice altă secţie de votare de pe teritoriul ţării, decât cea la care este arondată.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0