Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte secții de votare vor fi deschise peste hotare în turul doi al alegerilor

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe a oferit un răspuns la cerererea socialiștilor de a majora numărul secțiilor de votare de peste hotare în turul doi al scrutinului prezidenţial.

CHIȘINĂU, 3 nov — Sputnik. În cel de-al doilea tur al alegerilor președintelui Moldovei, numărul secțiilor de votare deschise peste hotare nu va fi majorat, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

În primul tur de scrutin, peste hotarele ţării au fost deschise 100 de secții de votare. Cele mai multe — în Italia (25) și în România (11). În Rusia au funcţionat opt secții, faţă de cinci la alegerile parlamentare din 2014. Câte două secții electorale au fost deschise la Moscova și Sankt-Petersburg și câte una la Krasnoiarsk, Nijnevartovsk, Soci și Kursk.

Membrii CEC - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alegerile din Moldova au fost declarate valabile. CEC a anunţat data turului doi

Miercuri, socialiștii s-au adresat la CEC cu rugămintea de a fi majorat până la 159 numărul secțiilor de votare din Rusia pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale din Moldova.

"Numărul secțiilor de votare a fost majorat de la 95 la 100, comparativ cu alegerile parlamentare din 2014. Amintim că decizia cu privire la numărul secțiilor de votare din străinătate a fost stabilit în urma unei ample analize efectuate de către MAE în baza propunerilor misiunilor diplomatice, și oficiilor consulare ale țării în funcție de numărul și de repartizarea zonală a moldovenilor precum și numărul celor are s-a înregistrat prealabil", a subliniat MAEIE.

Instituţia a mai menţionat că din 270 de mii 349 de buletine de vot repartizate la cele 100 de secții de votare de peste hotare, 203 mii 139 de buletine au rămas nefolosite.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0