Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Soarta creditării Moldovei de către FMI, decisă luni la Washington

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Abonare
Aranjamentul financiar prevede accesul la finanțare la un nivel de 75% din cota Republicii Moldova la FMI, ceea ce constituie circa 182,7 milioane dolari.

CHIŞINĂU, 7 noi – Sputnik. Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internațional se va reuni, la 7 noiembrie, pentru a discuta solicitarea programului de finanțare a reformelor din Republica Moldova, pe o perioadă de trei ani, prin intermediul Mecanismului extins de creditare și a Mecanismului de finanţare extinsă ale FMI.

Спикер парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
FMI a înaintat 16 condiţii Republicii Moldova

Aranjamentul financiar prevede accesul la finanțare la un nivel de 75% din cota Republicii Moldova la FMI, circa 182,7 milioane dolari.

Banca Națională a Moldovei și Guvernul Republicii Moldova au îndeplinit acțiunile prealabile ale Memorandumului de politici economice și financiare din cadrul acordului la nivel de personal dintre autoritățile Republicii Moldova și experții Fondului Monetar Internațional, încheiat la 26 iulie.

Acest nou program cu Fondul Monetar Internațional își propune ameliorarea rapidă a guvernării și supravegherii sectorului financiar-bancar. Programul urmărește evaluarea și transparentizarea acționariatului băncilor comerciale din Republica Moldova. Politica monetară va fi axată în continuare pe menținerea stabilității prețurilor în contextul regimului flexibil al ratei de schimb.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0